Stiati ca ... datorita lipsei hranei, larvele migreaza pe pamant intr-o directie fixa pe care nu o schimba indiferent de obstacolele intalnite? Coloanele de larve sunt uriase, formate de milioane de indivizi.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 565 din categoria stiati ca... animale si insecte
Stiati ca ... au existat perioade in istoria omenirii cand lacustele erau comestibile, in anumite parti ale globului? Chiar si in prezent, in anumite tari, lacustele sunt consumate si reprezinta o sursa excelenta de proteine. In unele tari din Africa, lacustele sunt o sursa importanta de hrana, mai ales in perioadele de criza alimentara, fiind folosite in supa. In Mexic sunt apreciate pentru continutul ridicat de proteine, minerale si vitamine. Pot fi consumate crude sau fierte, uscate la soare, aromate cu mirodenii (ceapa, usturoi, chili) si adaugate in supa sau ca o garnitura pentru diferite mancaruri. Trebuie consumate cu mare grija, deoarece pot contine tenie.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 566 din categoria stiati ca... animale si insecte
Stiati ca ... lacusta Weta Alpina se transforma iarna intr-un turture de gheata, iar primavara revine la viata ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 567 din categoria stiati ca... animale si insecte
Stiati ca ... cele mai lungi perioade de incubatie sunt cunoscute de la pasarile Kiwi - 80 zile si albatrosul regal - 81 zile?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 568 din categoria stiati ca... animale si insecte