Stiati ca ... religie

curiozitati din religie - noi

Stiati ca... cel mai sacru ...

Stiati ca ...  cel mai sacru loc din Japonia este templul Ise Jingu? Acest templu este inconjurat de un gard de lemn foarte inalt si doar preotii cu cea mai inallta distinctie si membrii casei regale au voie inauntru. Pana la 1945 in acest templu era si mai greu de patruns: acesta a fost separat de lumea exterioara de raul Miyagawa, care simboliza granita dintre pamantul obisnuit si cel sfant. Calugarilor li se interzicea sa treaca acest rau: se credea, ca acest fapt va duce la ponegrirea sinteniei templului, ca urmare fiind distabilizarea situatiei din intreaga Japonie.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 1 din categoria stiati ca... religie

Stiati ca... Sfantul Apostol Andrei ...

Stiati ca ...  Sfantul Apostol Andrei, este cel dintai chemat dintre Apostoli? Acesta este frate al Sfantului Apostol Petru (Simon), era un pescar originar din Betsaida Galileii. Initial, a fost ucenic al Sfantului Ioan Botezatorul. Dupa primirea Sfantului Duh, a propovaduit pe Hristos in Bitinia si in toate partile de pe langa Marea Neagra, in Cherson si in Rusia. Apoi, propovaduind in Scitia cea Mare, Scitia Mica (Dobrogea), in Sinopi si in Miotia, s-a intors in Tracia si ajungand in Pelopones, a primit moarte muceniceasa in Patras, fiind rastignit pe o cruce in forma de X (crucea sfantului Andrei).

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 2 din categoria stiati ca... religie

Stiati ca... Sfantul Apostol Iacob ...

Stiati ca ...  Sfantul Apostol Iacob, fiul lui Zevedeu a fost denumit de Domnul "Fiul tunetului" sau "Cel batran" de apostoli pentru a-l deosebi de celalalt Apostol Iacob? Dupa Inaltarea Domnului Apostolul Iacob, a propovaduit Cuvantul lui Dumnezeu, mai intai la toata Iudeea si, dupa aceea, in Spania.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 3 din categoria stiati ca... religie

Stiati ca... Sfantul Apostol Bartolomeu ...

Stiati ca ...  Sfantul Apostol Bartolomeu este identificat in Sfanta Scriptura si sub numele de Sfantul Bartolomeu cu Natanael (Ioan 1:45-51), despre care Mantuitorul Insusi a marturisit ca reprezinta un israelian in care nu exista viclesug (Ioan 1:47)?

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 4 din categoria stiati ca... religie

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct