Stiati ca ... diverse

curiozitati diverse - noi

Stiati ca... pe durata construirii ...

Stiati ca ...  pe durata construirii barajului Hoover si-au pierdut viata 112 persoane?Primul muncitor care a murit a fost J.G. Tierney la data de 20 decembrie 1922, iar ultima persoana care a murit acolo a fost J.G. Fiul lui Tierney, care a murit la 20 decembrie 1935.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 1 din categoria stiati ca... diverse

Stiati ca... gemenii din Ohio ...

Stiati ca ...  gemenii din Ohio au fost separati la nastere nestiind niciunul de existenta celuilalt, insa se pare ca au avut destine asemanatoare? Amandoi se numesc James, amandoi au avut un caine care purta numele de Toy, ambii erau ofiteri de politie, iar fostele lor sotii au avut acelasi nume, mai precis Linda. Amandoi au avut cate un fiu, cei doi baieti avand acelasi nume, James Allan. In plus, gemenii s-au casatorit a doua oara cu femei care se numeau la fel: Betty. Pe cand aveau 40 de ani, acesti frati gemeni s-au intalnit intamplator ?i au murit, amandoi, in timp ce traversau strada, dupa ce au fost loviti de un camion.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 2 din categoria stiati ca... diverse

Stiati ca... luna septembrie incepe ...

Stiati ca ...  luna septembrie incepe in aceeasi zi cu luna decembrie?

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 3 din categoria stiati ca... diverse

Stiati ca... in America de ...

Stiati ca ...  in America de Nord, toamna mai este denumita si "fall" ("cadere"), nu doar "autumn"? Aceasta denumire a fost inspirata de caderea frunzelor, un fenomen specific toamnei. Englezii folosesc doar denumirea de "autumn", in timp ce americanii o denumesc mai des "fall". inainte de a fi folositi acesti doi termeni, undeva inainte de secolul XVI, toamna se numea "harvest", adica "recolta".

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 4 din categoria stiati ca... diverse

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct