´╗┐

Stiati ca ... plante si copaci

curiozitati despre plante si copaci - noi

Stiati ca... faimoasa cafea 34 ...

Stiati ca ...  faimoasa cafea "Muntele Albastru " se cultiva pe pantele mai joase ale Muntelui Albastru din Jamaica? Plantele mai inalte ale muntelui sunt impadurite.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 1 din categoria stiati ca... plante si copaci

Stiati ca... pe tarmurile Marii ...

Stiati ca ...  pe tarmurile Marii Mediterane creste un arbore busola numit pinul de Alepo? Are inaltimea de 10-15 metri iar trunchiul lui este inclinat intotdeauna spre sud.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 2 din categoria stiati ca... plante si copaci

Stiati ca... exista un copac ...

Stiati ca ...  exista un copac denumit Eucalyptus Deglupta (Eucaliptul curcubeu) care este singura specie de arbore ce are tulpina multicolora? Acesti copaci arata de parca ar fi pictati, insa nu este asa, culorile de pe tulpinile lor sunt naturale. Ajunge pana la inaltimi de 75 de metri si pana la 2,5 metri in diametru. Coaja sa unica, multicolora, este initial de culoarea verde aprins, dupa care, treptat, odata cu maturizarea, capatand nuante de albastru, violet, portocaliu si apoi maro. Este cultivat ca arbore decorativ, plantandu-se in parcurile si padurile tropicale si subtropicale.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 3 din categoria stiati ca... plante si copaci

Stiati ca... in lume exista ...

Stiati ca ...  in lume exista 200 de specii de trandafiri si nu mai putin de 30. 000 de soiuri? Coloristica acestor flori spectaculoase variaza de la rosu, roz, alb, galben, in combinatii unice si extrem de spectaculoase. Trandafirul rosu este considerat cea mai veche specie avandu-si originile inainte de aparitia omului.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 4 din categoria stiati ca... plante si copaci

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct