Stiati ca ... sanatate

curiozitati din sanatate - noi

Stiati ca... vechii egipteni isi ...

Stiati ca ...  vechii egipteni isi tratau unii pacienti carora le dadeau sa manance paine mucegaita, insa nimeni nu a inteles de ce pana in anul 1928, cand omul de stiinta Alexander Fleming a descoperit ca penicilina are un mare efect impotriva bacteriilor? Explicatia este data de faptul ca painea care putrezeste, secreta o ciuperca numita Penicillium, din care deriva penicilina, cel mai faimos antibiotic folosit pentru a trata unele tipuri de bacterii cunoscute egiptenilor in urma cu 5.000 de ani.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 1 din categoria stiati ca... sanatate

Stiati ca... virusul COVID 19 ...

Stiati ca ...  virusul COVID - 19 nu este un organism viu, ci este o molecula proteica (ADN) acoperita de un strat protector de lipide (grasimi), care, atunci cand este absorbit de celulele mucoasei oculare, nazale sau bucale, isi schimba codul genetic suferind o mutatie in urma careia se transforma in celule agresor si multiplicator?

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 2 din categoria stiati ca... sanatate

Stiati ca... datorita faptului ca ...

Stiati ca ...  datorita faptului ca virusul COVID - 19 nu este un organism viu, ci o molecula de proteine nu este ucis, ci se descompune de la sine? Timpul de dezintegrare depinde de temperatura, umiditate si tipul de material in care se afla.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 3 din categoria stiati ca... sanatate

Stiati ca... virusul COVID 19 ...

Stiati ca ...  virusul COVID - 19 este foarte fragil care este protejat doar de un strat subtire de grasime? Acesta este motivul pentru care orice sapun sau detergent reprezinta un bun remediu, deoarece spuma dizolva grasimea si molecula de proteina se disperseaza si se descompune singura.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 4 din categoria stiati ca... sanatate

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct