´╗┐

Stiati ca ... istorie

curiozitati din istorie - noi

Stiati ca... Seaman Juan Diaz ...

Stiati ca ...  Seaman Juan Diaz de Solfs a fost primul european care a ajuns la Rio de la Plata in anul 1516? Numele de Rio de la Plata este dat gurii de varsare comuna a fluviilor Parana si Uruguay in Oceanul Atlantic. Gura de varsare are o lungime de 290 kilometri si atinge o latime de 220 kilometri. Denumirea de fluviu de argint provine probabil de la zacamintele de argint din Bolivia de azi, dupa alte surse ar fi zacamintele presupuse de argint din regiune.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 1 din categoria stiati ca... istorie

Stiati ca... Jose Julian Martf ...

Stiati ca ...  Jose Julian Martf Perez a fost conducatorul miscariide independenta cubaneze din Spania? A fost si un faimos poet si scriitor, fiind considerat a fi eroul national al Cubei si i se spune deseori "Aapostolul independentei cubaneze ". In multe cercuri literare, este considerat a fi tatal modernismului.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 2 din categoria stiati ca... istorie

Stiati ca... Moscheea Albastra a ...

Stiati ca ...  Moscheea Albastra a fost ridicata in urma umilitorului Tratat de Pace de la Zsitvatorok si a rezultatului nefavorabil a razboaielor purtate impotriva Persiei de Sultanul Ahmned I in Istanbul pentru a-l multumi pe Allah? Moscheea este cunoscuta sub numele de "Moscheea Albastra" datorita mozaicului albastru ce orneaza peretii din interiorul constructiei. Moscheea a fost ridicata in Istanbul, cel mai mare oras din Turcia.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 3 din categoria stiati ca... istorie

Stiati ca... Polonia si-a redobandit ...

Stiati ca ...  Polonia si-a redobandit independenta in 1918, dupa Primul Razboi Mondial, insa a pierdut-o din nou in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand a fost ocupata de catre nazisti si de catre Uniunea Sovietica? In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Polonia a pierdut peste 6 milioane de cetateni, majoritatea evrei.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 4 din categoria stiati ca... istorie

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct