´╗┐

Stiati ca ... istorie

curiozitati din istorie - noi

Stiati ca... in Grecia antica ...

Stiati ca ...  in Grecia antica semnificatia cuvantului idiot desemna o persoana pe care nu o interesa politica?

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 1 din categoria stiati ca... istorie

Stiati ca... Napoleon s-a nascut ...

Stiati ca ...  Napoleon s-a nascut in anul 1760, iar Hitler in 1889, la o diferenta de 129 de ani? Napoleon a venit la putere in anul 1804, iar Hitler in anul 1933, la o diferenta de 129 de ani. Napoleon a intrat in Viena in anul 1812, iar Hitler a plecat din Viena in 1941, tot la o diferenta de 129 de ani. Napoleon a pierdut razboiul in anul 1816, iar Hitler in 1945, tot la o diferenta de 129 de ani.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 2 din categoria stiati ca... istorie

Stiati ca... in copilarie regele ...

Stiati ca ...  in copilarie, regele Frantei, Ludovic al XVI-lea fusese prevenit de un astrolog sa fie atent pe data de 21 a fiecarei luni, pentru ca poate avea parte de evenimente mai putin placute? Regele a tinut cont de acest sfat, astfel ca pe 21 n-a incheiat niciodata afaceri. Din pacate insa, pe 21 iunie 1791, in urma Revolutiei Franceze, Ludovic si regina sa au fost arestati la Varennes, cand incercau sa fuga din Franta. Pe 21 septembrie, in acelasi an, Franta a abolit monarhia si a fost proclamata republica. Pe 21 ianuarie 1793, Ludovic al XVI-lea a fost ghilotinat.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 3 din categoria stiati ca... istorie

Stiati ca... la data de ...

Stiati ca ...  la data de 20 iunie 1941 arheologii sovietici au descoperit mausoleul lui Tamerlane care a fost un descendent al lui Genghis Khan? Pe piatra de mormant aacestuia scria: “Cel care imi deschide mormantul va elibera un cuceritor si mai teribil decat mine.” Doua zile mai tarziu, Germania a atacat URSS.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 4 din categoria stiati ca... istorie

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct