Stiati ca ... bijuterii si pietre pretioase

curiozitati despre bijuterii si pietre pretioase - noi

Stiati ca... pana in urma ...

Stiati ca ...  pana in urma cu cativa ani, jadeitul a fost un mineral cu surse misterioase, insa acum se cunosc cateva mine in Guatemala si in California, cu jadeit alb si gri? Jadeit valoreaza 3 milioane dolari caratul. Jadeitul mexican se gaseste doar in artefacte, toate cu surse necunoscute. Pretul record pentru o singura bijuterie cu jadeit a fost fixat in noiembrie 1997, pe un colier vandut cu 9.3 milioane de dolari.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 1 din categoria stiati ca... bijuterii si pietre pretioase

Stiati ca... in lume s-au ...

Stiati ca ...  in lume s-au gasit doar cateva diamante rosii motiv pentru care valoreaza 2-2.5 milioane dolari caratul? Culoarea lor este rosie-purpurie, gasindu-se intr-o mina de argila din Australia. Cele mai mari si mai fine dintre ele sunt scoase la licitatie odata la un an sau doi, si sunt vandute pe milioane de dolari.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 2 din categoria stiati ca... bijuterii si pietre pretioase

Stiati ca... Serendibitul este piatra ...

Stiati ca ...  Serendibitul este piatra pretioasa ce provine din Sri Lanka si valoreaza 1.8-2 milioane dolari caratul? Serendibitul are culoare cenusie si este compusa dintr-un complex neobisnuit de minerale, printre care: calciul, magneziul, aluminiul, siliciul, borul si oxigenul. Pana acum s-au descoperit doar trei specimene, de 0.35, 0.55 si 0.56 carate.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 3 din categoria stiati ca... bijuterii si pietre pretioase

Stiati ca... Granatul este o ...

Stiati ca ...  Granatul este o piatra pretioasa ce valoreaza 1.5 milioane dolari caratul si care se gaseste sub diferite culori: rosu, portocaliu, verde, galben, albastru, mov, maro, negru, roz si incolor? Cea mai rara dintre aceste piese este granatul albastru, descoperit in 1990, in Bekily, Madagascar. S-au mai gasit piese si in SUA, Rusia si Turcia. El isi schimba culoarea de la albastru-vezuliu in lumina zilei in mov la lumina artificiala, ca rezultat al cantitatilor relativ mari de vanadiu pe care le contine. Bucata cea mai scumpa, de 4.2 carate, s-a vandut in 2003 cu 6.8 milioane dolari.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 4 din categoria stiati ca... bijuterii si pietre pretioase

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct