´╗┐

Stiati ca ... geografie

curiozitati din geografie - noi

Stiati ca... Marea Neagra este ...

Stiati ca ...  Marea Neagra este supusa incontinuu procesului invaziv a noilor specii? Popularea cu specii noi este favorizata de navele ce tranziteaza marea si care aduc cu ele ?i specii marine din alte colturi ale lumii. Asa s-a intamplat cu melcul Rapana Venosa care este un melc marin ce apartine familiei Muricidae, clasa Gastropoda sau cu diferite specii de moluste sau scoici.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 1 din categoria stiati ca... geografie

Stiati ca... adancul Marii Negre ...

Stiati ca ...  adancul Marii Negre este considerat ca fiind un loc de fosilizare interesant, datorita faptului ca nivelul de oxigen este foarte scazut la adancimi mai mari de 200 de metri?

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 2 din categoria stiati ca... geografie

Stiati ca... apa din Marea ...

Stiati ca ...  apa din Marea Neagra are o salinitate scazuta, mai ales in straturile superioare unde este de doar 17 la mie? Cercetatorii cred ca in faza incipienta Marea Neagra ar fi avut un nivel de salinitate mult mai scazut decat in prezent, insa odata cu ruperea fasiei de pamant ce despartea marea de oceanul planetar, odata cu formarea stramtorile Bosfor si Dardanele, apa foarte sarata din vechea mare Tetis a patruns in apele Marii Negre, odata cu mai multe specii acvatice noi.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 3 din categoria stiati ca... geografie

Stiati ca... Marea Neagra este ...

Stiati ca ...  Marea Neagra este considerata ca fiind o mare tanara, ce a luat nastere in urma cu doar cateva mii de ani?

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 4 din categoria stiati ca... geografie

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct