Stiati ca ... sarbatori si obiceiuri

curiozitati despre sarbatori si obiceiuri - noi

Stiati ca... sarbatoarea internationala Nowruz ...

Stiati ca ...  sarbatoarea internationala Nowruz sau "O noua zi" este sarbatorita de iranienii din Asia Centrala si de Sud, Caucaz, China de Nord, Crimeea, Balcani, precum si de iranienii din toata lumea? Sarbatoarea este celebrata la data la care are loc , echinoctiul de primavara, cand razele soarelui cad perpendicular pe linia ecuatorului, luminand in mod egal atat emisfera nordica, cat si pe cea sudica, ziua fiind egala cu noaptea.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 1 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri

Stiati ca... babka este un ...

Stiati ca ...  babka este un fel de cozonac dospit, care, de obicei, este copt in prima zi de Paste? Acest fel de Babka s-a raspandit in orasele din Nordul Americii unde traiesc comunitati mari de evrei, cum ar fi: Montreal, New York si Toronto.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 2 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri

Stiati ca... luna de debut ...

Stiati ca ...  luna de debut a toamnei, septembrie, se mai numeste si Rapciune in termini populari? Nu se cunoaste originea acestui cuvant, dar etimologii si lingvistii presupun ca ar fi vorba despre "rapire".

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 3 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri

Stiati ca... in China Festivalul ...

Stiati ca ...  in China, Festivalul mijlocului toamnei, o traditie veche de 3000 de ani, este celebrat in preajma echinoxului de toamna, cu ocazia Lunii Pline? Este un eveniment dedicat belsugului recoltei aduse de vara, specialitatea de mancare specifica fiind "Prajitura lunii", umpluta cu lotus, seminte de susan si un ou fiert sau un fruct uscat. Acest festival reprezinta timpul reunirii familiilor, unii oameni parcurgand mari distante pentru a ajunge in mijlocul celor dragi. Strazile sunt decorate cu lanterne si dansurile dragonului atrag multimea in aerul inmiresmat de aromele betisoarelor parfumate.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 4 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct