´╗┐

Stiati ca ... stiinta

curiozitati despre stiinta - noi

Stiati ca... Matthew Lamanna paleontolog ...

Stiati ca ...  Matthew Lamanna, paleontolog si cercetator in cadrul Muzeului de Istorie Naurala din Pittsburgh a descoperit ca cel mai periculos loc de pe vremea cand Pamantul era populat cu dinozauri era o portiune a desertului Sahara, aflata in sud-estul Marocului? Acesta spune: "Daca am calatori in timp in acest loc, probabil ca nu am supravietui." Astfel cel mai infricosator loc de pe Terra, in urma cu 100 de milioane de ani, era populat cu numeroase specii de dinozauri carnivori, reptile ce se asemanau cu crocodilii si alti pradatori care puteau zbura. Cercetarile stau la baza analizarii fosilelor ce dateaza din Cretacic si se pare ca printre speciile care au populat aceasta zona se regasesc: Carcharodontosaurus, un dinozaur care semana cu un Tyrannosaurus Rex, Spinosaurus, care putea ajunge la 7 metri lungime, avea o coada neobi?nuit de lata si care a primit numele de la proiectiile masive ale vertebrelor sale care formau o creasta osoasa cu lungimea de 1,6 metri pe spatele acestor animale.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 1 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... rosia are mai ...

Stiati ca ...  rosia are mai multe gene decat corpul uman? Mai exact o rosie are cu sapte mii de gene in plus, iar ceea ce e si mai bizar este ca 60% dintre genele speciei umane se regasesc si la rosii.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 2 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... in ceea ce ...

Stiati ca ...  in ceea ce priveste aparitia vietii pe Pamant exista mai multe teorii? Varianta Supei Primordiale se bazeaza pe ipoteza unei planete foarte bogate in nutrienti, care a asigurat toate conditiile ideale dezvoltarii formelor de viata, care a evoluat prin abiogeneza. Alta teorie este panspermia, care sustine ca microbii au ajuns pe Terra cu ajutorul cometelor sau meteoritilor. Chiar daca una dintre aceste ipoteze este cea corecta, niciuna nu explica exact modul in care au aparut primele molecule mai complexe. Conform evolutionistilor, Pamantul s-a format acum 4,5 miliarde de ani, dar la inceput planeta era ostila oricarei forme de viata, primele organisme aparand abia dupa 500 de milioane de ani de la formarea Terrei.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 3 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... Kepler-78b a fost ...

Stiati ca ...  Kepler-78b a fost cunoscuta initial drept KIC 8435766 b? Kepler-78b este o exoplaneta care orbiteaza in jurul stelei Kepler 78. In anul 2013 cand a fost descoperita era considerata exoplaneta cea mai apropiata de Pamant, din punct de vedere al masei, razei si densitatii. Kepler-78b este situata extrem de aproape de steaua sa, pe care o orbiteaza in doar 8,5 ore, fata de 365 de zile, cat ii ia Pamantului sa faca o revolutie completa. Aflata de 40 ori mai aproape de Kepler 78 decat este Mercur, prima planeta din sistemul nostru solar, fata de Soare, suprafata planetei are o temperatura de peste 2.000 de grade.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 4 din categoria stiati ca... stiinta

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct