Stiati ca ... in lume exista 233 de specii de primate: 172 de maimute propriu-zise si 61 de specii de pre-maimute, ultimele existand pe pamant de peste 70 de milioane de ani? Cele mai cunoscute si mai interesante specii de maimute mari sunt: urangutanul, gorila si cimpanzeul. Cele mai interesante specii de maimute mici sunt: gibonul si primatele (babuinul, mandrilul, maimuta urlatoare si tamarinul).
Curiozitati: Curiozitatea numarul 581 din categoria stiati ca... animale si insecte
Stiati ca ... urangutanul sau "Omul-padurilor" este un mamifer greoi si mare, cu blana roscata, care traieste in padurile ecuatoriale din insulele Borneo si Sumatra, in arhipelagul indonezian? Sunt animale arboricole, facandu-si culcusul numai in varful copacilor, unde si traiesc aproape 90% din viata. Acesti uriasi ai arborilor ating greutati de peste 120 kg si o inaltime de circa 1,2 metri. Urangutanii sunt vietati nesociabile mai ales masculii, care se bat deseori pentru cuibul in care isi cresc puii. Micii urangutani se nasc o data la 8-9 ani si raman agatati de mama lor aproape 2 ani, pe langa care stau pana la 8 ani, cand parasesc culcusul.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 582 din categoria stiati ca... animale si insecte
Stiati ca ... hrana de baza a urangutanului este formata in principal din fructe, mai ales un soi de pepene salbatic? De asemenea, fiind omnivor, mananca si mici animalute, frunze, flori, termite sau larve de fluturi.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 583 din categoria stiati ca... animale si insecte
Stiati ca ... urangutanul este cel mai mare mamifer arboricol din lume?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 584 din categoria stiati ca... animale si insecte