Stiati ca ... o furnica femela isi poate parasi cuibul natal si ocupa sau construi altul? De asemenea, ea poate merge in cuibul altei femele, o ucide pe aceasta si ii ia locul.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 829 din categoria stiati ca... animale si insecte
Stiati ca ... unele specii de furnici traiesc impreuna si formeaza noi familii, apoi cand populatia devine suficient de mare familia se destrama? Ele traiesc doar pentru o scurta perioada de timp in aceeasi colonie si apoi o parte din furnici pleaca si devin independente, formand in final alte colonii.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 830 din categoria stiati ca... animale si insecte
Stiati ca ... musuroiul unei colonii de furnici este plin de vizitatori cum ar fi: acarieni, gandaci, paianjeni, omizi, greieri, miriapode, fata de care gazdele sunt foarte ostile? Acesti oaspeti nedoriti mananca tot felul de gunoaie din musuroi ca de exemplu larve de furnici sau furnicile moarte.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 831 din categoria stiati ca... animale si insecte
Stiati ca ... marea furnica rosie de padure (Formica rufa rufa) nu poate sa-si faca singura colonia? Ea dupa perioada de imprechere cauta o colonie de furnici ce apartin speciei Formica fusca, numite furnici negre-cafenii. Patrunde in colonie, omoara matca acesteia si astfel este adoptata de populatia noii colonii. Furnicile ingrijesc progeniturile acesteia si in timp mor toate furnicile vechi ale coloniei si raman doar furnicile rosii.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 832 din categoria stiati ca... animale si insecte