´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 285

Stiati ca... atunci cand homarul ...

Stiati ca ...  atunci cand homarul isi schimba scutul, mananca o parte din cel vechi, pentru a nu pierde materialele nutritive din scut?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1137 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... un ou de ...

Stiati ca ...  un ou de strut are cam 15 centimetri lungime, 13 centimetri latime si cantareste in jur de 1,4 kilograme, cam de 20 de ori mai greu decat un ou de gaina? Pentru a fierbe un ou de strut moale, sunt necesare cam 50 de minute, iar pentru a-l fierbe tare, sunt necesare 90 de minute.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1138 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... unii dintrei cei ...

Stiati ca ...  unii dintrei cei mai frumosi fluturi din intreaga lume sunt cei care fac parte din cele 80 de specii de Morpho? Menelaus Blue Morpho este de departe unul dintre cei mai apreciati fluturi apartinand acestei specii. Intalnit in America Centrala si de Sud, Menelaus Blue Morpho, are aripile de un albastru electrizant, cele ale masculilor fiind insa mai aprins colorate decat ale femelelor. Partea de dedesubt a aripilor lasa impresia unui mozaic ce imbina culori precum maro, gri, negru si rosu, ceea ce ii ajuta sa devina practic invizibili in fata pradatorilor. Coloratura mai aprinsa a aripilor masculului are rolul de a intimida rivali ce indraznesc sa zboare pe teritoriul lor. Noaptea, isi pliaza aripile in asa fel incat culorile inchise de pe dosul aripilor sa fie practic ca un scut de aparare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1139 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinul Imperial poate ...

Stiati ca ...  pinguinul Imperial poate ajunge la o greutate de 30 kg si la o inaltime de 1,20 metri rezista si la temperaturi de -40 grade Celsius, dar si la vanturi care bat cu 300 km la ora?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1140 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 282 283 284

285

286 287 288 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct