´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 289

Stiati ca... desi hipopotamul petrece ...

Stiati ca ...  desi hipopotamul petrece nenumarate ore in soare, pielea lui nu este afectata de aceasta expunere constanta, pentru ca acesta este protejat de o secretie glandulara produsa sub piele si eliminata pe toata suprafata corpului prin pori? Secretia este formata din doua tipuri de acid, acid hiposudoric si acid norhiposudoric, dovedindu-se ca este, totodata, o substanta antibiotica, care are un efect de respingere a insectelor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1153 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o musculatura precum ...

Stiati ca ...  o musculatura precum cea a caracatitei este intalnita extrem de rar in natura, ea avand capacitatea de a deveni tare sau moale in functie de nevoie, asemenea limbii umane sau trompei de elefant?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1154 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in timpul imperecherii ...

Stiati ca ...  in timpul imperecherii, unele specii de broaste testoase de apa sarata emit un raget mai tare decat cel al unui elefant?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1155 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la sfarsitul verii ...

Stiati ca ...  la sfarsitul verii ursii consuma 20.000 de calorii pe zi pentru a se aproviziona cu cantitatea de grasime necesara somnului de larna? La inceputul perioadei de hibernare ursul brun poate avea sub piele un strat de grasime gros de 15-25 cm.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1156 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 286 287 288

289

290 291 292 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct