´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 296

Stiati ca... majoritatea paianjenilor care ...

Stiati ca ...  majoritatea paianjenilor care vaneaza in mod activ, si nu construiesc panze, ci au smocuri dense de par fin intre ghearele din varful picioarelor lor? Aceste smocuri, cunoscut sub numele de scopulae, se ramifica in peste 1000 de fire si mai subtiri permitandu-le sa se urce pe suprafete verticale si plane, sau chiar pe plafon.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1181 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... insecta la care ...

Stiati ca ...  insecta la care actul se*ual implica si un act de cruzime al carui victima este chiar masculul este paianjenul vaduva neagra? Dupa inseminare, femela mananca capul masculului, uneori nu se mai dovedeste atat de rabdatoare si trece la fapte chiar in timpul imperecherii. Se pare ca sursa acestui comportamnet ciudat este un straniu instinct de conservare, care o indeamna sa-si procure destula mancare pentru a asigura supravietuirea urmasului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1182 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in trecut pentru ...

Stiati ca ...  in trecut, pentru a le spori rezistenta, comerciantii de papagali le permiteau sa bea numai cafea in timpul transportului? Totusi, studiile au demonstrat ca pentru toate pasarile, cafeina continuta de cafea este daunatoare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1183 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... majoritatea papagalilor sunt ...

Stiati ca ...  majoritatea papagalilor sunt pasari viu colorate sunt predominant verzi, cu combinatii de alte culori deschise si vii, desi cateva specii sunt monocolore sau policolore? Speciile de cacadu sunt albe sau negre, cu o creasta de pene, mobila.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1184 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 293 294 295

296

297 298 299 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct