´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 304

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare pasare de pe Pamant este strutul? Aceasta are o inaltime de 2,7 m si poate atinge greutatea de 156 kg. Traieste in regiunile tropicale din Africa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1213 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in urma cu ...

Stiati ca ...  in urma cu 280 milioane de ani, mlastinile au inceput sa se usuce? Amfibiile aveau nevoie de apa, pentru ca acolo isi depuneau ouale. Din cauza lipsei de apa, multe specii de amfibii au disparut. Altele, adaptandu-se la noile conditii, s-au transformat de-a lungul generatiilor in reptile. Acestea isi depuneau ouale pe uscat. Reptile uriase, dinozaurii, cutreierau Pamantul. Unele exemplare ajungeau la marimi de 30 de ori cat un elefant. Dinozaurii au disparut in urma cu aproximativ 60 milioane de ani. Inainte de disparitia acestora, aproximativ acum 150 milioane de ani, au aparut primele mamifere.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1214 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... primele vietuitoare au ...

Stiati ca ...  primele vietuitoare au fost de ordin microscopic si au trait in mare? Mai tarziu, au aparut plantele de mare care eliminau oxigenul, ceea ce a facut posibila dezvoltarea animalelor subacvatice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1215 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai greu ...

Stiati ca ...  cel mai greu mamifer terestru este elefantul african (Loxodonta africana)? Masculul obisnuit masoara 4,2 metri de la cap pana la coada si cantareste12 tone.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1216 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 301 302 303

304

305 306 307 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct