Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 49

Stiati ca... mai multe superlative ...

Stiati ca ...  mai multe superlative ce au aparut pentru prima data in paginile Cartii Recordurilor acum aproape 60 de ani se mentin pana astazi? Cea mai mare cladire de birouri din lume continua sa fie Pentagonul, finalizat in 1943, iar cel mai inalt om care a trait vreodata este tot Robert Pershing Wadlow, un american ce masura 2,72 metri in 1940.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 193 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... de-a lungul timpului ...

Stiati ca ...  de-a lungul timpului, Cartea Recordurilor Guinness a fost vanduta in 120 de milioane de copii in peste 100 de tari, stabilind ea insasi un record pentru "cea mai bine vanduta carte al carei continut este protejat de drepturi de autor" fiind depasita in vanzarile totale doar de Biblie, Coran si de Micuta Carte Rosie a lui Mao Zedong?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 194 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... in august 1954 ...

Stiati ca ...  in august 1954, gemenii McWhirter au lansat prima editie a "The Guinness Book of Records", tiparind 1.000 de exemplare ce au fost distribuite gratuit? Dupa un an, pe 27 august 1955, Cartea Recordurilor era lansata in librarii intr-o editie de 197 de pagini si spre surprinderea fratilor McWhirter, cartea a ajuns pana la Craciun sa ocupe prima pozitie in clasamentul vanzarilor din Marea Britanie. Cartea a continuat sa se bucure de succes dupa publicarea mai multor editii, iar in timp Guinness a hotarat ca fiecare editie noua din "Cartea Recordurilor" sa fie publicata in luna octombrie a fiecarui an, astfel incat sa fie disponibila in perioada cumparaturilor pentru Craciun.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 195 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... istoria Cartii Recordurilor ...

Stiati ca ...  istoria Cartii Recordurilor incepe in momentul in care printre angajatii fabricii de bere Guinness se numara si Christopher Chataway, un atlet care se imprietenise cu gemenii Norris si Ross McWhirter la Universitatea Oxford, cu ocazia participarii la cursele de atletism? Gemenii McWhirter l-au uluit pe Chataway prin pasiunea lor pentru diferite curiozitati despre planeta, care dupa ce si-au terminat studiile au renuntat la cariera de atleti, ajungand sa detina o editura si o agentie specializata in verificarea datelor si recordurilor. Intamplator, Norris McWhirter a fost crainicul arenei din Oxford la evenimentul din 1954 in care Roger Bannister a reusit sa alerge o mila in mai putin de 4 minute, doborand o bariera psihologica si totodata recordul mondial. Reusita atletului a readus in atentia publicului recordurile mondiale, astfel ca Beaver a fost convins ca ideea sa are sanse de reusita, motiv pentru care a comandat publicarea primei editii a Cartii Recordurilor Guinness.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 196 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 46 47 48

49

50 51 52 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct