´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 253

Stiati ca... straturile atmosferice sunt ...

Stiati ca ...  straturile atmosferice sunt: troposfera, stratosfera, mezosfera, termosfera, exosfera, troposfera contine cea mai mare parte a masei atmosferei, vaporii de apa si aerosolii?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1009 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... norii terestri sunt ...

Stiati ca ...  norii terestri sunt formati din vapori de apa, raspanditi in intreaga atmosfera si acoperind, in orice moment, jumatate din suprafata Pamantului?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1010 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... efectul de sera ...

Stiati ca ...  efectul de sera este benefic pana la o anumita limita? Activitatile umane din trecut si prezent cresc insa ingrijorator aceasta cantitate, efectul de sera devenind prea puternic, si mai ales riscand sa rupa echilibrul fragil si sa devina galopant si de neoprit. O caldura mai mare duce la eliberarea unei cantitati ridicate de dioxid de carbon stocat in apa si sol.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1011 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... dioxidul de carbon ...

Stiati ca ...  dioxidul de carbon a fost probabil mult mai abundent gaz de pe Pamant cu cateva miliarde de ani in urma, insa a fost dizolvat in oceane sau prins in roci (carbonati)? Aceasta cantitate redusa de dioxid de carbon din atmosfera este foarte importanta pentru mentinerea caldurii primite de la Soare, pentru a nu se produce efectul de sera.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1012 din categoria stiati ca... astronomie

« 250 251 252

253

254 255 256 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct