´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 264

Stiati ca... norii Venusieni reflecta ...

Stiati ca ...  norii Venusieni reflecta 60% din lumina solara primita? Motiv pentru care planeta se arata atat de stralucitoare pe cerul noptii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1053 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... norii Venusieni sunt ...

Stiati ca ...  norii Venusieni sunt alcatuiti in cea mai mare parte din acid sulfuric? Stratul de nori este in continua miscare in jurul planetei, in 4 zile reusind o rotatie completa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1054 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... pe Venus exista ...

Stiati ca ...  pe Venus exista cateva straturi de nori, cu grosimi de cativa kilometri? Au fost individualizate 3 straturi de nori intre 50 si 70 km altitudine. Densitatea si marimea particulelor creste cu cat coboram, la 50 km stratul de nori fiind atat de opac, incat intrece cel mai dens smog terestru. Intre 30 si 50 km este ceata, ce devine tot mai transparenta cu cat ne apropiem de sol, atmosfera devenind limpede sub 30 km.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1055 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... se crede ca ...

Stiati ca ...  se crede ca la inceput atmosfera terestra si cea venusiana aveau aproximativ aceeasi compozitie chimica? Pe Terra, vaporii de apa s-au condensat in oceane, iar dioxidul de carbon a fost dizolvat in acestea, transformat de viata sau inglobat in roci, pe cand pe Venus oceanele s-au evaporat, dioxidul de carbon ramanand liber in atmosfera. Fara un strat de ozon, radiatiile ultraviolete au disociat vaporii de apa, oxigenul fiind prins in compusi (rocile sunt puternic oxidate), iar hidrogenul evadand.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1056 din categoria stiati ca... astronomie

« 261 262 263

264

265 266 267 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct