´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 29

Stiati ca... pentru formarea unui ...

Stiati ca ...  pentru formarea unui curcubeu in jurul Soarelui, acesta trebuie sa fie intr-o pozitie joasa, adica fie la apus, fie la rasarit? Un curcubeu in jurul Soarelui apare atunci cand razele sale sunt reflectate de mici cristale de gheata care se afla in atmosfera la o inaltime de aproximativ zece kilometri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 113 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... masa Pamantului creste ...

Stiati ca ...  masa Pamantului creste in fiecare an, din cauza celor 3.000 de tone de resturi de meteoriti din spatiu care lovesc suprafata Pamantului?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 114 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Luna devine rosiatica ...

Stiati ca ...  Luna devine rosiatica sau galbena daca e mult praf in aer si luminoasa atunci cand vantul a imprastiat praful?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 115 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... la 37 de ...

Stiati ca ...  la 37 de mii de ani-lumina distanta, o stea pulsar, numita PSR J0738-4042, a distrus cu raza sa un asteroid de circa un miliard de tone? Stelele pulsar sunt foarte mici, au un diametru de circa 20 pana la 30 de kilometri, dar au o densitate foarte mare si emit energie pe la poli sub forma unui flux de particule electromagnetice. Stelele pulsar sau stelele neutronice apar in urma colapsului unei stele mult mai mari. Acestea sunt identificate doar cu un radiotelescop si doar daca emit energie in directia Pamantului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 116 din categoria stiati ca... astronomie

« 26 27 28

29

30 31 32 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct