´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 336

Stiati ca... galaxiile calatoresc in ...

Stiati ca ...  galaxiile calatoresc in spatiu si cateodata se ciocnesc, galaxiile mai mici disparand si fiind "mancate" de cele mai mari? Galaxia din Andromeda se indreapta spre galaxia noastra, Calea Lactee.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1341 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... pentru ca Mercur ...

Stiati ca ...  pentru ca Mercur se invarte atat de repede in jurul Soarelui, romanii l-au numit dupa zeul mesager? El era curier in ceruri, zeu al negotului, hotiei, al calatorilor pe mare si pe uscat. In mitologia greaca, Mercur este similar cu Hermes.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1342 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Saturn este cat ...

Stiati ca ...  Saturn este cat 9 planete Pamant si jumatate, incap 764 planete Pamant in interiorul lui? Se mai numeste si planeta inel pentru ca are cel mai mare si mai vizibil inel dintre toate planetele. Densitatea lui Saturn este mai mica decat a apei incat daca l-ai pune intr-un vas mare cu apa, ar pluti.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1343 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Jupiter este cea ...

Stiati ca ...  Jupiter este cea mai mare planeta din sistemul nostru? In ea ar incapea toate celelalte 8 planete. Suprafata lui poate fi acoperita de 11 suprafete ale Pamantului sau ti-ar trebui 1.000 de planete Pamant daca vrei sa-i umpli volumul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1344 din categoria stiati ca... astronomie

« 333 334 335

336

337 338 339 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct