´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 349

Stiati ca... Mercur este a ...

Stiati ca ...  Mercur este a doua planeta ca densitate din sistemul solar dupa Terra? De fapt densitatea terestra se datoreaza in mare parte compresiei gravitationale; daca nu ar fi existat aceasta, Mercur ar fi fost mai dens decat Pamantul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1393 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... poluarea eroziunea desertificarea ...

Stiati ca ...  poluarea, eroziunea, desertificarea, distrugerea padurilor, incalzirea globala, reducerea stratului de ozon, oricare din aceste dezastre pot, necontrolate, sa duca la sfarsitul formelor de viata dezvoltate pana acum? Suntem pusi in fata tuturor si fiecaruia in acelasi timp. Cat de curand vor putea fi treziti oamenii pentru a acorda prioritate absoluta castigarii "Bataliei pentru Planeta".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1394 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... coroana solara se ...

Stiati ca ...  coroana solara se extinde in spatiu pe milioane de km si este vizibila doar in timpul eclipselor, temperaturile atingand aici valori de peste 1.000.000 K?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1395 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... romanul Traian Vuia ...

Stiati ca ...  romanul Traian Vuia (1872-1950) a realizat primul zbor mecanic cu un aparat mai greu decat aerul? Aceasta premiera mondiala a fost inregistrata la 18 martie 1906 la Montesson, langa Paris. Aparatul sau, "Liliacul", conceput si construit de el, era un avion monoplan. Aripile lui erau confectionate dintr-o panza impermeabila intinsa pe un schelet metalic. Trenul de aterizare al avionului lui Vuia avea roti pneumatice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1396 din categoria stiati ca... astronomie

« 346 347 348

349

350 351 352 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct