´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 54

Stiati ca... numita dupa astronomul ...

Stiati ca ...  numita dupa astronomul Galileo Galilei, sonda Galileo a fost lansata la 18 octombrie 1989 de catre naveta spatiala Atlantis in cadrul misiunii STS-34. Galileo a ajuns langa planeta Jupiter, la 7 decembrie 1995, cu ajutorul asistentei gravitationale oferita de gravitatia planetelor Venus si Pamant, devenind prima nava spatiala terestra pe orbita in jurul lui Jupiter? Sonda Galileo a trimis foarte multe imagini de-a lungul celor 14 ani de viata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 213 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Galileo Galilei a ...

Stiati ca ...  Galileo Galilei a sustinut ideea sistemului heliocentric, declarata erezie de catre biserica catolica in 1616? Mai tarziu, fiind amenintat cu tortura, Galileo a trebuit sa nege faptul ca Pamantul se roteste in jurul Soarelui. Se spune ca el a murmurat totusi "e pur si muove". Acesta a descris observatiile sale astronomice in cartea Mesagerul instelat (Sidereus Nuncius), publicata in 1610.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 214 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... prin telescopul constuit ...

Stiati ca ...  prin telescopul constuit de Galileo Galilei a observat fazele planetei Venus si a descoperit cei mai mari patru sateliti ai lui Jupiter? Acestea au fost primele dovezi ale teoriei heliocentrice conform careia Pamantul se invarte in jurul Soarelui.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 215 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Galileo Galilei a ...

Stiati ca ...  Galileo Galilei a inventat ceasul cu pendul dupa ce a vazut o lampa leganandu-se in catredrala din Pisa in 1583, si a lucrat si in stiinta aplicata si in tehnologie, imbunatatind tehnica de constructie a busolelor? Lucrarile teoretice si experimentale lui Galileo in ce priveste miscarea corpurilor, impreuna cu lucrarile in mare parte independente ale lui Kepler si Rene Descartes, au fost precursoarele mecanicii clasice dezoltata de Sir Isaac Newton.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 216 din categoria stiati ca... astronomie

« 51 52 53

54

55 56 57 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct