´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 98

Stiati ca... masa centurii nu ...

Stiati ca ...  masa centurii nu este foarte mare, asa cum am crede datorita numarului imens de obiecte? In total, se estimeaza ca s-ar atinge cel mult un sfert din masa terestra. In schimb, modelele formarii sistemului solar ar impune o masa in zona de 30 mase terestre, altfel acretia pentru formarea corpurilor cu un diametru mai mare de 100 km nu ar fi posibila.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 389 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... centura Kuiper este ...

Stiati ca ...  centura Kuiper este populata de obiecte compuse din diverse tipuri de gheata, un amestec de hidrocarburi usoare, amoniac si apa? Cum temperatura acestor corpuri este in jur de -223 grade Celsius, inclusiv elementele usoare se regasesc in forma solida. Aceasta compozitie este specifica si cometelor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 390 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... corpurile ce compun ...

Stiati ca ...  corpurile ce compun centura Kuiper se impart in doua mari categorii: cu dinamica slaba si cu dinamica puternica? Cele slabe dinamic apar mai rosiatice, iar orbitele sunt aproape circulare si cu o inclinatie mica fata de ecliptica.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 391 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... centura Kuiper are ...

Stiati ca ...  centura Kuiper are si zone instabile, datorita perturbarii continue produse de Neptun? De exemplu, intre 40 si 42 UA niciun corp nu poate avea o orbita care sa se pastreze o perioada indelungata. Dincolo de aceasta granita se afla zona cea mai populata a centurii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 392 din categoria stiati ca... astronomie

« 95 96 97

98

99 100 101 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct