Stiati ca ... legumele congelate trebuie lasate sa se decongeleze la temperatura camerei apoi se intoduc la fiert intr-un vas cu putina apa clocotita si putina margarina sau unt,iar vasul se acopera cu un capac astfel fierberea este mai rapida si aroma legumelor nu se pierde?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 697 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... larvele de albina, denumite hachinoko in China si Japonia, au devenit foarte populare in urma cu cativa ani, atunci cand satenii, in lipsa de peste sau orice fel de carne, au fost nevoieti sa gaseasca o alta sursa de proteine? Larvele sunt gatite adesea in sos de soia, avand un gust dulceag si o textura faramicioasa.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 698 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... paienjenii din Cambogia se cresc special pentru a fi consumati, fiind mancati prajiti? Au o textura crocanta, iar unii considera ca au un gust asemanator cu al crabilor.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 699 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... usturoiul negru fermentat, invelit in ciocolata amaruie, creste energia si are grija de metabolism? Japonezii asa sustin.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 700 din categoria stiati ca... bucatarie