Stiati ca ... economie si turism

curiozitati despre economie si turism - pagina 2

Stiati ca... Venetia este complet ...

Stiati ca ...  Venetia este complet inconjurata de apa fiind alcatuita dintr-o multitudine de insulite?

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 5 din categoria stiati ca... economie si turism

Stiati ca... statul Kazahstan este ...

Stiati ca ...  statul Kazahstan este unul dintre cei mai mari producatori de cereale din lume, beneficiind acum de programele comuniste de "destelenire a stepei"? Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, destelenirea s-a facut cu tancul, renuntand pur si simplu la turela si armament si legand pluguri imense de tancuri pentru a ara stepa. Acum, Kazahstanul are 14 milioane de hectare arabile, iar pentru acest an autoritatile au estimat o productie-record de 20-21 milioane de tone de grau. Alaturi de Rusia si Ucraina, dar si Argentina, Kazahstanul este unul dintre cei mai mari exportatori mondiali de grau.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 6 din categoria stiati ca... economie si turism

Stiati ca... Kazahstanul este cel ...

Stiati ca ...  Kazahstanul este cel mai mare producator mondial de uraniu, detinand detine 12% din rezervele mondiale si 36% din productia planetara?

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 7 din categoria stiati ca... economie si turism

Stiati ca... dintre toate tarile ...

Stiati ca ...  dintre toate tarile Americii de Nord, Cuba detine cea mai mare rezerva de nichel? Cel mai important zacamant mineral al Cubei este nichelul. In zilele noastre, Cuba se situeaza pe locul doi in ceea ce priveste zacamantul de nichel, dupa Rusia. "Sherritt International " este o companie mare care se ocupa cu extragerea nichelului din Moa, Cuba. O alta resursa minerala importanta este cea de cobalt.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 8 din categoria stiati ca... economie si turism

« 1

2

3 4 5 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct