Stiati ca ... denumirea apa de "colonie" provine de la numele orasului German in care s-a fabricat initial aceasta varietate de parfum? Este vorba de Cologne sau, mult mai cunoscut in Romania dupa numele sau german, Koln. Giovanni Maria Farina, un celebru parfumier, este numele inventatorului si 1709 este anul lansarii acestui tip de produs.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 169 din categoria stiati ca... economie si turism
Stiati ca ... parfumurile destinate barbatilor au in general o concentratie mai mica de parfum decat parfumurile destinate femeilor? Astfel, in cazul produselor pentru barbati, concentratia uzuala maxima sub care se vand parfumurile este cea a apei de colonie in timp ce in cazul produselor pentru femei cel mai des intalnit produs este apa de toaleta (sau de parfum).
Curiozitati: Curiozitatea numarul 170 din categoria stiati ca... economie si turism
Stiati ca ... apa de colonie, cel mai frecvent produs din gama parfumurilor cumparat pe scara larga, are cea mai mica concentratie de parfum? Majoritatea produselor de acest fel au o concentratie de parfum de doar 5%. Spre comparatie, apa de toaleta are o concentratie medie de 10%, apa de parfum una de 15% in timp ce cea mai mare conentratie o intalnim in extractul de parfum: 20% in general dar poate ajunge si pana la 40% in cazul produselor exclusiviste. Aftershave-urile au o concentratie medie de 3%.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 171 din categoria stiati ca... economie si turism
Stiati ca ... substantele mirositoare din componenta unui parfum nu au numai origine vegetala ci si animala? De exemplu, o substanta inflamabila de culoare inchisa secretata de sistemul digestiv al Casalotului sta la baza producerii ambrei. Alte arome se obtin si din castori sau albine, in timp ce moscul se obtine din secretia unei glande ale masculilor speciei de caprioare cu acelasi nume.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 172 din categoria stiati ca... economie si turism