Stiati ca ... plante si copaci

curiozitati despre plante si copaci - pagina 13

Stiati ca... floarea Cadavru Amorphophallus ...

Stiati ca ...  floarea Cadavru (Amorphophallus titanum) are cea mai mare inflorescenta din lume? Mirosul ei nu este unul placut, ci unul infiorator, mirosind a carne putrezita pentru a atrage gandaci si muste. Culoarea sa rosie contribuie si ea la iluzia ca este o bucata imensa de carne. Floarea exista doar in regiunea vestica a Sumatrei, o insula din Indonezia, si poate ajunge la o inaltime de sase metri si la o latime de cinci metri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 49 din categoria stiati ca... plante si copaci

Stiati ca... Liana de jad ...

Stiati ca ...  Liana de jad (Strongylodon macrobotrys) este de fapt o planta agatatoare, polenizata de lilieci, care, pot culege nectarul stand agatati cu capul in jos? Liana de jad poate fi intalnita doar in salbaticie dar, din cauza defrisarilor ce au loc in padurile tropicale din Filipine (habitatul acestei flori), dar si datorita scaderii numarului de polenizatori naturali, floarea se afla pe cale de disparitie. Planta poate atinge lungimi si de trei metri iar culoarea florilor, de la turcoaz pana la verde simplu, este de-a dreptul, spectaculoasa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 50 din categoria stiati ca... plante si copaci

Stiati ca... ciocul papagalului Lotus ...

Stiati ca ...  ciocul papagalului (Lotus berthelotii) disparuta din salbaticie, ciocul papagalului se gasea in Insulele Canare? Se crede ca floarea nu mai exista in salbaticie fiindca era polenizata de o specie de pasari care intre timp a disparut. S-au realizat numeroase experimente pentru a obtine polenizatori noi, insa toate au fost sortite esecului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 51 din categoria stiati ca... plante si copaci

Stiati ca... orhideea fantoma Epipogium ...

Stiati ca ...  orhideea fantoma (Epipogium aphyllum) considerata disparuta timp de aproape 20 de ani, nu cu mult timp in urma a fost regasita? Raritatea ei se datoreaza faptului ca se inmulteste foarte greu, nu are frunze si nu depinde de fotosinteza. Pentru a se hrani are nevoie de o ciuperca specifica. Orhideea fantoma poate trai si in subteran si se gaseste mai ales in padurile din Cuba iar o alta varietate in Florida. Parfumul emanat de flori este iesit din comun iar inflorirea se produce in lunile iunie si august. In Cuba, orhideele fantoma cresc in chiparosi, "plutind" ca niste fantome, de unde le vine si numele. Pot fi polenizate de fluturi mari chiar in semintele lor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 52 din categoria stiati ca... plante si copaci

« 10 11 12

13

14 15 16 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct