Stiati ca ... sanatate

curiozitati din sanatate - pagina 82

Stiati ca... autismul este o ...

Stiati ca ...  autismul este o dificultate, un handicap complex de dezvoltare care apare in primii trei ani de viata? Copiii se nasc cu autism sau cu predispozitia de a dezvolta autism in primii trei ani de viata. Este rezultatul unui dezechilibru neurologic care afecteaza functionarea creierului si are impact asupra dezvoltarii normale a creierului in domenii ca interactiunea sociala si abilitatile de comunicare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 325 din categoria stiati ca... sanatate

Stiati ca... se estimeaza ca ...

Stiati ca ...  se estimeaza ca autismul apare la 2 pana la 6 persoane din 1000? Autismul apare de patru ori mai frecvent la baieti decat la fete si nu depinde de rasa, etnie sau pozitie sociala. Venitul per familie, stilul de viata sau nivelul de educatie al parintilor nu afecteaza incidenta autismului la copii. In multe familii se pare ca exista o anume predispozitie spre autism si boli conexe, ceea ce sustine teoria factorilor genetici. Autismului tinde sa apara mai frecvent la persoanele care au anumite complicatii medicale, de genul cromozom X fragil, rubeola congenitala, scleroza tuberculoasa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 326 din categoria stiati ca... sanatate

Stiati ca... in present nu ...

Stiati ca ...  in present nu se cunoaste un factor anume care ar cauza autismul, insa este general recunoscut ca autismul se datoreaza unei anormalitati in structura si/sau functionarea creierului? Scanarile efectuate pe creier arata diferente in forma si structura creierului copiilor autistici fata de cei ne-autistici. Cercetatorii investigheaza o multitudine de teorii, incluzand o posibila legatura intre factori ereditari, genetici si probleme medicale. Intrucat nici o gena nu a fost identificata drept cauza majora a autismului, cercetatorii investigheaza posibilitatea ca persoanele autistice sa fi mostenit segmente anormale ale codului genetic. Alti cercetatori investigheaza posibilitatea ca intr-o anumita conjunctura, complicatii in timpul sarcinii, dezechilibru de metabolism, substante nocive ingerate pe parcursul sarcinii, infectii virale, o grupa de gene instabile sa fi intervenit in mod nefavorabil in dezvoltarea creierului, cauzand autismul. In plus, nu s-a dovedit ca vreun factor psihologic ce ar fi putut afecta dezvoltarea copilului, sa fi cauzat autismul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 327 din categoria stiati ca... sanatate

Stiati ca... in mod contrar ...

Stiati ca ...  in mod contrar opiniei generale, multi copii si adulti cu autism pot avea contact vizual, arata afectiune, pot zambi, rade si demonstra o multitudine de emotii, insa intr-o masura mai mica sau intr-un mod diferit fata de copiii ne-autistici? Ca si alti copii, ei raspund mediului exterior atat in mod pozitiv, cat si in mod negativ. Multi copii autistici pot dezvolta un limbaj functional bun, in timp ce altii pot dezvolta un sistem de comunicare de genul vorbirii prin semne sau comunicarii prin intermediul desenelor. Copiii nu se pot vindeca de autism, dar simptomele se pot diminua odata cu inaintarea in varsta si efectuarea de tratament.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 328 din categoria stiati ca... sanatate

« 79 80 81

82

83 84 85 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct