Stiati ca ... in noaptea de Sfantul Andrei, fetele de maritat prepara o "turtuca de Andrei", coapta pe plita sobei din faina de grau si multa sare, pe care o mananca inainte de a merge la culcare? Baiatul care, in vis, ii aduce apa ar urma sa o ceara de nevasta in anul urmator. In alte zone, la miezul noptii, tinerele intorc cu gura in jos o ulcica noua de lut, iar pe dosul vasului lasa sa palpaie trei carbuni. In timp ce roteste ulcica usor, inalta o incantatie menita a o face irezistibila pentru cel iubit.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 285 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri
Stiati ca ... potrivit traditiei, teologilor si istoricilor, Sfantul Apostol Andrei a fost primul propovaduitor al Evangheliei la geto-daci? In Istoria bisericeasca, Eusebiu de Cezareea afirma ca: "Sfintii Apostoli ai Mantuitorului, precum si ucenicii lor, s-au imprastiat in toata lumea locuita pe atunci.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 286 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri
Stiati ca ... potrivit traditiilor scandinave, cel mai cumplit mod de a trece in nefiinta pentru un viking era sfarsitul in liniste si pace, in propriul pat?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 287 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri
Stiati ca ... la intrarea in fiecare casa japoneza, podeaua este ridicata cu aproximativ 15 centimetri, ceea ce indica faptul ca cei care intra trebuie sa se descalte si sa-si puna papuci? La intrarea in camerele cu podea din "tatami", o podea traditionala facuta din paie de orez, cu margini din brocart, pragul este inaltat cu 2-5 centimetri, ceea ce inseamna ca si papucii trebuie lasati la usa.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 288 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri