´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 132

Stiati ca... ADN-ul unui individ ...

Stiati ca ...  ADN-ul unui individ poate prezice cat va trai inca de la inceputul vietii? Cel mai bun indicator al longevitatii indivizilor o reprezinta analiza telomerului, o parte a ADN-ului, care se gaseste la capetele cromozomilor, ce contin codul genetic al unui individ? Aceste structuri protejeaza extremitatile cromozomilor, iar metoda de protejare a ADN-ului este aceeasi in randul majoritatii animalelor si a plantelor, inclusiv in randul oamenilor. Atunci cand cromozomii nu mai sunt protejati de telomeri, celulele ajung sa functioneze defectuos.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 525 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... experimentam o perioada ...

Stiati ca ...  experimentam o perioada de amnezie infantila intre nastere si varsta de 5 ani, urmata de o perioada numita reminiscence bump intre 10 si 30 de ani (un interval critic pentru actualizarea majoritatii informatiilor de ordin autobiografic, in care multe amintiri sunt grupate in perioada cuprinsa intre varsta de 20 de ani si 30 de ani) si perioada recenta, ce se intinde de la finalul perioadei precedente pana in prezent?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 526 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... creierul uman se ...

Stiati ca ...  creierul uman se foloseste de somnul adanc pentru a evalua intamplarile zilei si pentru a decide ce sa pastreze si ce nu? In timpul zilei, noi acumulam amintiri. La un moment dat trebuie sa le si sortam, iar pe unele dintre ele trebuie sa le salvam intr-o memorie permanenta. Acest proces are loc in timpul somnului adanc, iar orice ne afecteaza somnul va avea un efect direct asupra memoriei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 527 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... vitamina E previne ...

Stiati ca ...  vitamina E previne uscarea pielii si ne ajuta sa avem o piele frumoasa si sanatoasa?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 528 din categoria stiati ca... corpul uman

« 129 130 131

132

133 134 135 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct