Stiati ca ... prima decernare a premiilor a avut loc la 16 mai 1929, in localul hotelului Hollywood Roosevelt, cu o audienta de aproximativ 270 de persoane, care si-au platit atunci biletul de intrare cu 5 dolari fiecare? S-au decernat distinctii, fara sa le atribuie cineva epitetul Oscar.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 113 din categoria stiati ca... vedete si celebritati
Stiati ca ... statueta decernata la Premiile Oscar la inceput nu avea un nume? Unii ii spuneau: "statueta Academiei", altii "trofeul de aur" sau "statueta de merit", iar presa ii spunea "omul de fier". A ajuns sa poarte numele de Oscar datorita bibliotecarei Margaret Herrick devenita mai tarziu director executiv al Academiei, care atunci cand a vazut statueta a exclamat: "Arata exact ca unchiul meu Oscar!".
Curiozitati: Curiozitatea numarul 114 din categoria stiati ca... vedete si celebritati
Stiati ca ... statueta decernata la Oscar a fost creata de sculptorul George Stanley?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 115 din categoria stiati ca... vedete si celebritati
Stiati ca ... alegerea castigatorilor se face in doua etape? In prima etapa are loc nominalizarea la Oscar a unui numar de cinci candidati, nominalizare facuta de membrii Academiei care apartin aceleasi specialitati cu cei nominalizati. In a doua etapa este ales castigatorul de la fiecare categorie printr-un vot secret la care participa toti membrii Academiei, indiferent de specialitate. Datorita votului secret nici unul dintre membrii Academiei nu cunoaste rezultatele anticipat. Scrutinul este efectuat de catre o firma prestigioasa de revizie contabila, care este insarcinata cu centralizarea voturilor si pastrarea in secret a rezultatelor, astfel ca pana la momentul ceremoniei plicul ramane sigilat, fara a se face cunoscute rezultatele.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 116 din categoria stiati ca... vedete si celebritati