´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 187

Stiati ca... desi planeta Saturn ...

Stiati ca ...  desi planeta Saturn intra in categoria planetelor gazoase, nu este o sfera exclusiv formata din gaz? Stratul de hidrogen metalic lichid este motorul campului magnetic al planetei. Campul magnetic saturnian este comparabil cu cel al Pamantului si considerabil mai mic decat cel al lui Jupiter, de unde rezulta ca acest strat de hidrogen lichid cu proprietati metalice este mult mai subtire decat in cazul planetei vecine mai mari.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 745 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... interiorul planetei Saturn ...

Stiati ca ...  interiorul planetei Saturn este format dintr-un nucleu de roca invelit intr-un strat de hidrogen metalic lichid, iar la exterior un strat de hidrogen molecular?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 746 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... planeta Saturn contine ...

Stiati ca ...  planeta Saturn contine 75% hidrogen si 25% heliu, precum si urme de apa, metan, amoniac si roca? Aceasta compozitie este similara cu cea a nebuloasei primordiale din care a luat nastere sistemul solar.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 747 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Saturnul este a ...

Stiati ca ...  Saturnul este a sasea planeta de la Soare si a doua ca marime din sistemul solar? Desi dimensiunile sale sunt considerabile, masa sa nu este, comparativ, la fel de impunatoare, ceea ce duce la o densitate foarte mica.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 748 din categoria stiati ca... astronomie

« 184 185 186

187

188 189 190 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct