´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 79

Stiati ca... durata totala a ...

Stiati ca ...  durata totala a fazelor eclipsei de Luna poate ajunge pana la patru ore? De asemenea, intervalul in care Luna se afla in intregime in umbra se poate prelungi cel mult 110 minute.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 313 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... asa numitele gauri ...

Stiati ca ...  asa numitele gauri negre sunt invizibile? In ele nu exista timp sau spatiu, daca se patrunde intr-o gaura neagra, totul va fi turtit din parti si tras de ambele capete. In interiorul unei gauri negre, nimic nu supravietuieste, ci este sfaramat in mici particule atomice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 314 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... steaua Pistol este ...

Stiati ca ...  steaua Pistol este una din cele mai luminoase stele cunoscute din Caleea Lactee? Este una din grupul de cinci stele masive si tinere din regiunea Centrului Galactic. Steaua isi are numele de la forma Nebuloasei Pistol, care o ilumineaza. Este localizata la aproximativ 25,000 de ani-lumina de Pamant in directia constelatiei Sagetatorului. Ar putea fi vizibila cu ochiul liber ca o stea ca un sfert din magnitudinea unei stele, in cazul in care nu ar fi fost praf interstelar care o ascunde complet.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 315 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... in desertul Arizona ...

Stiati ca ...  in desertul Arizona (SUA) se pastreaza un crater meoritic cu un diametru de 1.6 km si o adancime de 182 de m, unde se presupune ca a cazut un meteorit in urma cu 10000 de ani? Se pare ca meteoritul cantarea 1 milion de tone.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 316 din categoria stiati ca... astronomie

« 76 77 78

79

80 81 82 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct