Stiati ca ... busuiocul era considerat planta sfanta in India si folosit doar pentru ceremonii religioase? Frunzele de busuioc sunt folosite astazi in mai toate bucatariile lumii, dar italienii par sa-i fie cei mai devotati. Sosul pesto, pizza margherita si salata caprese nu pot fi pregatite ca la carte fara el.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 789 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... frunzele de coriandru trebuie folosite doar proaspete pentru ca isi pierd aroma atunci cand sunt uscate? Coriandrul are un gust intepator, usor mentolat, de aceea se potriveste foarte bine cu mancarurile picante, cum sunt cele specifice bucatariei mexicane, indiene, thailandeze si braziliene.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 790 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... ciresele se mananca cu mana? Samburii se scuipa discret in pumn, si se pun pe farfuria de desert. Sper ca nu va trece prin cap sa "impuscati" vecinii cu ei?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 791 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... de obicei, tartele de fructe se mananca cu furculita? Daca vi se serveste tarta impreuna cu o furculita si o lingurita de desert, folositi furculita pentru a tine tarta, si lingurita pentru a o taia si a duce bucatile la gura.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 792 din categoria stiati ca... bucatarie