Stiati ca ... in perioada comunista au fost intonate mai multe imnuri de stat, cum ar fi cel datorat poetilor Eugen Frunza si Dan Desliu, "Te slavim Romanie" (1953-1977) sau pe cel care i-a urmat pana in 1989, "Trei culori cunosc pe lume", care era o varianta modificata a unui cantec patriotic al compozitorului Ciprian Porumbescu.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 549 din categoria stiati ca... istorie
Stiati ca ... stema actuala Romaniei a fost adoptata in anul 1992, de catre cele doua Camere reunite ale Parlamentului, in data de 10 septembrie 1992 si reprezinta o acvila ce are aripile deschise, pe un scut; in cioc, acvila tine o cruce, iar in gheare o spada si un sceptru? Intre aripile protectoare se afla un scut impartit in cinci parti cuprinzans stemele celor 5 regiuni istorice.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 550 din categoria stiati ca... istorie
Stiati ca ... spartanii se nasteau pentru a fi soldati? A lupta, pentru ei nu era o datorie, ci scopul vietii lor. Copiii erau luati de langa mamelor lor de cand aveu 7 ani, erau dusi in tabere militare si pregatiti pentru a fi soldati. Ei deveneau puternici si nemilosi, gata oricand sa apere Sparta si orice teritoriu din Grecia.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 551 din categoria stiati ca... istorie
Stiati ca ... spartanii nu aveau ziduri de aparare deoarece isi considerau soldatii "zidurile imperiului" lor iar sulitele lor erau "granitele" acestuia. Copiii invatau sa scrie si sa citeasca insa accentul se punea pe muzica si dans deoarece miscarile falangelor necesitau o coordonare ritmica. Sulitele spartanilor erau de 3 metri iar in lupta, capatul de fier ar sulitelor era infipt in gatul dusmanilor. Celalalt capat era din bronz si ajuta la echilibrarea si manuirea sulitei.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 552 din categoria stiati ca... istorie