Stiati ca ... Burebista a fost singurul rege care a unificat triburile geto-dace intr-un singur stat intre ani 82 i.Hr. - 44 i.e.n.?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 745 din categoria stiati ca... istorie
Stiati ca ... cea mai mare inundatie a Bucurestiului a avut loc in martie 1865, cand apele revarsate au ajuns si la nivelul de trei metri? Ambele maluri ale Dambovitei, de la intrarea in Bucuresti si pana la iesire, si in special cartierul Grozavesti, au fost atunci acoperite de ape care atingeau si 3 metri. Dupa acest eveniment se voteaza legea prin care morile si zagazurile care blocau firul apelor sa fie desfiintate, pentru a nu se mai repeta catastrofa, insa fara mare succes. in 1892, Dambovita se revarsa din nou, de aceasta data Grozavesti, Caramidari si Cotroceni fiind acoperite de apa; Gradina Botanica a fost atunci distrusa in totalitate, mai putin zona mai inalta, cea dinspre Palatul Cotroceni.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 746 din categoria stiati ca... istorie
Stiati ca ... deoarece domnitorul Stefan cel Mare a refuzat sa plateasca tribut, sultanul Mohamed Cuceritorul a trimis impotriva lui o armata de 120.000 de oameni condusa de Soliman pasa?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 747 din categoria stiati ca... istorie
Stiati ca ... ziua Nationala a Romaniei a fost serbata pentru prima data pe data de 1 Decembrie in anul 1990? Aceasta data a fost aleasa in cinstea Marii Uniri a Principatelor Romane. inainte de 1990, in regimul comunist, din 1947 pana in 1989, Ziua Nationala a Romaniei era serbata pe 23 August, in cinstea eliberarii tarii de sub ocupatia fascista. inainte si de regimul comunist, din 1867 si pana in 1947, Ziua Nationala a Romaniei era serbata pe 10 mai, ziua venirii in tara a Regelui Carol I. La 1 decembrie 1918, Adunarea Nationala de la Alba Iulia, a adoptat o Rezolutie care consfintea unirea romanilor din Transilvania si Banat cu Romania. Anterior acestei date, la 27 martie 1918, Basarabia, prin votul Adunarii Sfatului tarii, si la 28 noiembrie 1918, Bucovina, prin hotararea Congresului general al Bucovinei, proclamasera unirea cu Regatul Romaniei. Granitele definitive ale Romaniei Mari au fost stabilite si ratificate abia in anul 1920.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 748 din categoria stiati ca... istorie