Stiati ca ... stiinta

curiozitati despre stiinta - pagina 110

Stiati ca... apa dura nu ...

Stiati ca ...  apa dura nu face cu usurinta spuma atunci cand folosim sapun, pentru ca are in componenta sa multe saruri de calciu si magneziu?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 437 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... pragul de inghet ...

Stiati ca ...  pragul de inghet este temperatura la care un lichid devine solid? Pragul de inghet al apei este de 0 grade Celsius, la presiunea atmosferica normala?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 438 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... metamorfoza este procesul ...

Stiati ca ...  metamorfoza este procesul de transformare pe care il sufera unele animale in timpul dezvoltarii lor si care implica schimbari biologice, ale formei sau ale functiilor unor organe? Unele insecte, amfibieni, moluste si crustacee sufera metamorfoze care sunt insotite, uneori, si de o schimbare a habitatului sau a comportamentului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 439 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... nanotehnologia este un ...

Stiati ca ...  nanotehnologia este un termen aplicat dezvoltarilor tehnologice la scara nanometrica, adica moleculara sau atomica? Conceptul a fost discutat pentru prima oara in anul 1959 de catre renumitul fizician Richard Feynman atunci cand a descris posibilitatea sintezei prin manipularea directa a atomului. Termenul nanotehnologie a fost folosit pentru prima oara de Norio Taniguchi in anul 1974, desi el nu a cunoscut o raspandire larga (ca notiunea de gaura neagra, de pilda) si nu este foarte cunoscut nici azi. Specialistii stiu insa ca este vorba despre o tehnologie revolutionara care deschide perspective uriase cel putin in domeniul crearii de noi materiale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 440 din categoria stiati ca... stiinta

« 107 108 109

110

111 112 113 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct