Stiati ca ... stiinta

curiozitati despre stiinta - pagina 46

Stiati ca... temperatura zero absolut ...

Stiati ca ...  temperatura zero absolut, (0 Kelvin sau -273.15°C) este temperatura ce teoretic corespunde starii materiei in care moleculele si atomii inceteaza sa se mai miste, sistemul neputand sa mai cedeze nicio cantitate de caldura in exterior? Temperatura de zero absolut nu poate fi atinsa in practica, insa se fac pasi pentru a ajunge la o temperatura cat mai apropiata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 181 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... hainele sunt mai ...

Stiati ca ...  hainele sunt mai calduroase daca sunt pufoase? De exemplu, pufoaicele, canadienele, cojoacele, hainele din lana, jachetele gen fleece, etc. sunt mai calduroase decat alte haine, pentru ca ele incalzesc un strat de aer in jurul corpului, aer ce impiedica apoi transferul de caldura direct intre corp si aerul din afara, formand un fel de bariera protectoare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 182 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... piatra ponce este ...

Stiati ca ...  piatra ponce este singura roca care pluteste pe suprafata apei? Cu o densitate mica, inferioara lui 1, piatra ponce, o roca vulcanica foarte poroasa, poate pluti la suprafata apei. Din acest motiv, si datorita culorii sale albe sau cenusii-deschis, mai este denumita si spuma de mare. Aceasta piatra usoara si poroasa, formati in timpul eruptiilor vulcanice, prin racirea a rapida a lavei iesite la suprafata, care contine un procent de apa mare, la care se adauga si gaze ca CO2, elimina eficient pielea ingrosata si celulele moarte. Are excelente propretati abrazive, fiind in acelasi timp neteda, piatra ponce vulcanica elimina cu usurinta stratul de piele moarta. Roca poroasa cunoscuta sub numele de piatra ponce ar fi putut contribui la aparitia primelor forme de viata, sugereaza o ipoteza noua asupra originii vietii. Intr-un studiu publicat in revista Astrobiology, o echipa de cercetatori de la Universitatea Oxford, Marea Britanie, si Universitatea Western Australia a emis teoria ca roca respectiva poseda cateva proprietati remarcabile, ce ar fi putut juca un rol esential in aparitia vietii. Initial substrat al unor reactii chimice si procese fizice complexe, posibile datorita structurii ei poroase, roca ar fi putut deveni apoi habitatul celor mai vechi populatii de microorganisme.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 183 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... viteza sunetului in ...

Stiati ca ...  viteza sunetului in apa este de 1,435 metri pe secunda, de cinci ori mai mare fata de viteza sunetului in aer?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 184 din categoria stiati ca... stiinta

« 43 44 45

46

47 48 49 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct