´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 89

Stiati ca... in teritoriul venos ...

Stiati ca ...  in teritoriul venos al sangelui, unde saturatia cu oxigen abia atinge 60% din capacitate de fixare a hemoglobinei, cantitate mare de hemoglobina redusa confera culoare rosie inchisa sangelui venos? Diferentele de saturatie in oxigen explica de altfel si diferentele de culoare dintre single din zonele cu circulatie active si single zonelor cu circulatie lenta, cu gradredus de oxigenare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 353 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... temperatura sangelui variaza ...

Stiati ca ...  temperatura sangelui variaza in medie intre 37,7 - 38° C cu un maximum de 40° C la nivelul hilului hepatic si un minimum de 36° C in plaman si pe scrot?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 354 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... variatiile de temperatura ...

Stiati ca ...  variatiile de temperatura ale sangelui din zonele profunde spre cele superficiale, reprezinta exteriorizarea fenomenelor de termoreglare, prin care excesul de energie termica produs in tesuturi active este transportat la periferie si cedat mediului exterior in cantitati ce depind de tamperatura ambianta?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 355 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... prin volumul si ...

Stiati ca ...  prin volumul si proprietatile sale fizice si chimice, sangele contribuie la mentinerea si reglarea presiunii sangvine? Se stie ca presiunea sangvina depinde de masa sangvina. Hipovolemia de natura hemoragica de exemplu, reduce intoarcerea venoasa si prin aceasta debitul sistolic, fapt care determina scaderi importante ale presiunii arteriale, mergind pina la colaps vascular. Dimpotriva, hipervolemiile, cum ar fi cele din ingestia masiva de apa si saruri, din sarcina, sau hipervolemiile din mielomul multiplu (plasmocitom) aduc dupa sine crestere ale presiunii arteriale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 356 din categoria stiati ca... corpul uman

« 86 87 88

89

90 91 92 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct