Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 179

Stiati ca... la saturnide adultii ...

Stiati ca ...  la saturnide adultii au antene mari cu perisori pe ele in forma de pieptene si nu se hranesc? Doar omizile acestor fluturi se hranesc cu frunzele unor specii de arbori si arbusti pe ramurile carora formeaza coconi grosi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 713 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare molie din America de Nord este specia Actias Luna care traieste in Mexic la granita cu Canada? Are corpul foarte mare si imblanit, aripile anterioare tivite cu maroniu, iar cele posterioare cu rosu. Anvergura aripilor este de 8-11,5 cm (in cazuri rare si de 17 cm), iar coloritul de fond este verzui-deschis. Omizile traiesc in padurile de foioase si se hranesc cu frunzele acestora. Din nefericire adultii nu traiesc foarte mult, cel mult 7 zile, ei nici nu se hranesc, scopul lor este de a se imperechea si a depune ouale, apoi mor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 714 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cele mai mari ...

Stiati ca ...  cele mai mari aripi dintre toate insectele le are fluturele Attacus Atlas. Acest fluture nocturn traieste in Asia de Sud-Est, in regiunile deschise ierboase, dar si in cele impadurite? Are denumirea populara de fluturele Atlas, iar in unele tari este considerat o specie vulnerabila, ocrotita prin lege, desi are capacitatea de a zbura imediat la orice pericol, fiind foarte rapid. Poate fi recunoscut dupa coloritul foarte frumos al aripilor, cu modele triunghiulare translucide, linii ondulate negre pe marginile aripilor varfurile curbate ale aripilor anterioare, nuantele de bej, crem, cafeniu, maroniu, portocaliu pana la alb si negru care se imbina armonios. Are anvergura aripilor de cel mult 25-30 cm.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 715 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in Canada si ...

Stiati ca ...  in Canada si SUA zboara fluturele Callosamia Promethea, mai ales in zonele impadurite? La aceasta specie femela este nocturna, insa masculul zboara de obicei ziua. La femela coloritul aripilor este in nuante de maroniu, cafeniu, bej, rosu-roz, alcatuind un model simetric cu forme geometrice frumos conturate, cu linii ondulate si degradeuri perfect realizate. Pe aripile anterioare apar cei doi ochi in culori contrastante de negru si alb. La mascul predomina negrul si nuantele de culori maronii pe marginile aripilor. La aceasta specie imperecherea are loc in partea a doua a zilei, apoi femela depune 2-12 oua noaptea sub forma de ciorchine pe plantele gazda.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 716 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 176 177 178

179

180 181 182 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct