Stiati ca ... cel mai mare fluture din Europa este Saturnia pyri care zboara prin livezi, gradini, zone deschise sau impadurite? Interesant la aceasta specie este faptul ca larvele consuma mai ales frunze de pomi fructiferi de par. Hrana lor este completata si cu frunze de mar, cais, plop, cires, nuc, paducel, frasin, etc. Femela este mai mare decat masculul are anvergura aripilor de 15-16 cm. Aripile fluturelui sunt colorate in nuante maronii, rosu, bej, gri, ocru si alb. Pe aripi fluturele are 4 ochi in scopul de a speria pasarile. Adultii nu se hranesc, ei traiesc atat cat este suficient sa se imperecheze si sa depuna ouale in scopul de a mentine continuitatea speciei.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 717 din categoria stiati ca... animale si insecte
Stiati ca ... broasca-mamos (Alytes obstreticans) are un mod inedit de reproducere si traieste in europa Centrala si de Vest? Dupa imperechere femela depune ouale sub forma unor siraguri si apoi le transfera masculului, pe partea posterioara a spatelui acestuia. Masculul are obiceiul sa-si infasoare siragurile de oua in jurul picioarelor din spate, uneori acestea apartin unor femele diferite.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 718 din categoria stiati ca... animale si insecte
Stiati ca ... broasca cu coada (Ascaphus truei) este singura specie de apa cu fecundatie interna si traieste in sud-vestul Canadei si nord-vestul SUA? Masculii au o "coada", o prelungire a cloacei cu ajutorul careia insereaza sperma in cloaca femelei. Apoi femela depune grupuri de oua sub forma unor siraguri in raurile reci de munte.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 719 din categoria stiati ca... animale si insecte
Stiati ca ... in nordul Africii traieste broasca raioasa cu gheare (Xenopus laevis) care are lungimea corpului de 6-13 cm si se remarca prin membrele posterioare foarte mari si musculoase, iar cele anterioare prevazute cu cate trei degete si gheare lungi si ascutite?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 720 din categoria stiati ca... animale si insecte