Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 182

Stiati ca... broasca Rheobatrachus silus ...

Stiati ca ...  broasca Rheobatrachus silus este o specie foarte rara din Australia, numita si broasca-ornitoring? Particularitatea ei consta in metoda unica de reproducere. Femela poate produce aproximativ 18-25 de oua, iar acestea dupa ce sunt fecundate sunt inghitite si clocite in stomac. Ouale secreta o substanta care suprima digestia si astfel ele se dezvolta in mod normal. Mormolocii se formeaza in oua, apoi dupa eclozare ei ies afara prin gura mamei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 725 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare broasca raioasa din lume se numeste broasca raioasa mare (Bufo marinus)? Are lungimea corpului de 5-23 cm si este raspandita in America Centrala si de Sud, dar si in Australia. Are un mod de viata predominant terestru, se deplaseaza prin salturi scurte sau tarandu-se si este extrem de veninoasa pentru celelalte animale. Pe umeri are niste glande mari cu venin, iar pe restul corpului are alte glande veninoase mai mici. Veninul este foarte puternic, poate omori un animal cam in 15 minute daca ajunge in gura acestuia.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 726 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista o specie ...

Stiati ca ...  exista o specie de broasca care isi cloceste ouale in sacii rezonatori? Acest comportament apare la broasca chiliana cu cioc (Rinoderma darwinii) si la alti amfibieni, la un numar foarte mic de specii. Aceasta specie poate fi recunoscuta usor dupa forma nasului deosebit cu un proboscis carnos caracteristic. Dupa imperechere femela depune cel mult 40 de oua pe sol. Acestea sunt pazite 2-3 saptamani de mascul, apoi cand embrionii din oua se misca masculul inghite cate 15 oua in sacii rezonatori si le tine pana ce ele eclozeaza. Mormolocii se hranesc cu galbenusul propriu pana ce ajung la stadiul de broscute si apoi ies afara din gura tatalui.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 727 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca Corroboree este ...

Stiati ca ...  broasca Corroboree este o specie in pericol de disparitie care se gaseste numai in Australia? Habitatul ei este predominant terestru si alcatuit din zonele cu smarcuri de muschi din Alpii din Australia. La aceasta specie femela are lungimea corpului de 2,5-3 cm si obisnuieste sa-si depuna ouale in muschi si nu in apa ca alte broaste.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 728 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 179 180 181

182

183 184 185 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct