Stiati ca ... in regiunile din estul Americii de Sud traieste broasca cu patru ochi (Physalaemus nattereri), doi in fata si doi "ochi falsi" in alb si negru pe spate? Cand simte pericolul broasca obisnuieste sa-si umfle corpul si sa se ridice pe membrele posterioare astfel incat isi etaleaza cei doi ochi din spate incercand astfel sa-l surprinda pe atacator. Pentru a-si speria si mai mult dusmanul secreta si o substanta urat mirositoare prin glandele sale inghinale.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 729 din categoria stiati ca... animale si insecte
Stiati ca ... cea mai mare broasca din lume care traieste in Africa se numeste broasca Goliat (Conraua goliath)? Are corpul lung de 10-40 cm si un mod de viata predominant acvatic. Se scufunda cu usurinta in apa si inoata excelent, este perfect adaptata la viata subacvatica. La aceasta specie masculul nu canta in perioada de imperechere pentru a-si atrage femela. Hrana acestei broaste consta din mici reptile, mamifere si alte broaste pe care le prinde langa cursurile de apa din jungla africana.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 730 din categoria stiati ca... animale si insecte
Stiati ca ... cea mai mare broasca din America de Nord este broasca-bou (Rana catesbeiana) cu lungimea corpului de 9-20 cm? Traieste mai mult in mediul acvatic in cursurile lente de apa si are timpanele foarte mari. La aceasta specie femela depune cateva mii de oua, iar mormolocii ajung la stadiu final de dezvoltare la varsta adulta foarte greu, abia dupa 4 ani.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 731 din categoria stiati ca... animale si insecte
Stiati ca ... broasca zburatoare (Rhacophorus nigropalmatus) traieste in sud-estul Asiei si are lungimea corpului de 7-10 cm? Are picioarele prevazute cu membrane interdigitale care functioneaza ca o parasuta cand planeaza dintr-un copac in altul. Degetele sunt prevazute cu niste pernute adezive care o ajuta sa se fixeze mai bine de crengile copacilor. In perioada de reproducere femela depune un numar de cel mult 800 de oua in cuiburi de spuma agatate de frunzisul de deasupra apelor cu curs lent. In momentul cand ouale eclozeaza, mormolocii cad in apa dedesubt si isi continua dezvoltarea spre stadiul de adult.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 732 din categoria stiati ca... animale si insecte