´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 223

Stiati ca... pinguinul imperial este ...

Stiati ca ...  pinguinul imperial este de culoare neagra cu alb, si pete de culoare galbena, in cele doua parti ale capului? Insa pe spate are un gri foarte inchis. Acestia traiesc in Antarctica, iar dupa ce femelele fac ouale, masculii sunt cei care le iau in grija protejandu-le impotriva frigului. Insa acestia fac cu schimbul, deoarece ambii parteneri trebuie sa se hraneasca si din acest motiv merg pe rand la masa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 889 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinii nu traiesc ...

Stiati ca ...  pinguinii nu traiesc niciodata singuri, ci mereu vor fi vazuti in colonii, ceea ce va crea locuri ingrozitor de zgomotoase, mai ales atunci cand este sezonul de imperechere? Chiar daca se creeaza un aparent haos, se pare ca in toata agitatia respectiva, pinguinii sunt in stare sa isi gaseasca puiul si sa ii recunoasca glasul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 890 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mare ...

Stiati ca ...  cel mai mare dusman al pingunilor este leopardul de mare, acesta fiind un mare consumator de pinguini, preferatul sau fiind cel Adelie? De regula leopardul de mare se ascunde sub stancile de pe care sar pinguinii, asteptand ca acestia sa intre in apa, in cautarea hranei. S-a observat ca in momentul in care trebuie sa sedeplaseze in apa, deci sa sara ca sa caute hrana, de regula se sacrifica un pinguin, el fiind cel care testeaza terenul, deci sare ca sa vada daca este vreun leopard de mare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 891 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinul regal este ...

Stiati ca ...  pinguinul regal este pinguinul cu cele mai multe culori? Acesta are un guler oranj, cu mai multe pete galbene, avand dimensiuni aproape la fel de mari ca si pinguinul Imperial. Regalii traiesc tot in insula nordica in Antarctica. Femele pinguin regale fac de cee mai multe ori un singur ou, procedand ca si cei imperiali, deci fac cu randul la masa, avand grija de ou impreuna si apoi de pui.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 892 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 220 221 222

223

224 225 226 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct