´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 235

Stiati ca... solzii pestilor Piranha ...

Stiati ca ...  solzii pestilor Piranha sunt pigmentati cu un luciu deosebit, purtand numele de lizozim, de asemenea adaptati pentru adancimile mari in care inoata?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 937 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... muscatura pestelui Piranha ...

Stiati ca ...  muscatura pestelui Piranha este destul de periculoasa, mai ales datorita faptului ca are cinci straturi de dinti, foarte ascutiti, destul de dezvoltati, contondenti si contin o substanta mortala care poarta denumirea de azot piridoxinic? Acesta este foarte intrebuintat in prezent mai ales in medicina, acolo unde este nevoie de separarea enzimelor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 938 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pestii Piranha au ...

Stiati ca ...  pestii Piranha au evoluat intr-un mod fabulos? Si spunem asta deoarece in ciuda marimii, ei sunt sunt carnivori si traiesc astfel consumand pesti chiar de dimensiuni mai mari, precum stiuca, pastravul, meduza, melcul planctonic, scrumbia. Mai pot consuma si bursuci de mare sau chiar vidre, adesea atacand si omul, daca vaneaza in grup. Totusi acesti pesti mai servesc la masa si plante, precum crinul de mare sau coralii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 939 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... modul de atac ...

Stiati ca ...  modul de atac a pestilor Piranha este specific rechinilor, cu deosebirea ca acestia ataca si in grupuri foarte mari, pentru a se asigra ca nu le scapa prada si sunt foarte sensibili la sange, merg direct la tinta?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 940 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 232 233 234

235

236 237 238 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct