´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 239

Stiati ca... avand in vedere ...

Stiati ca ...  avand in vedere ca renul este foarte raspandita, se pare ca si habitatul lor este destul de variat, viata lor fiind diferita in functie de teritoriul pe care traiesc? De exemplu in Europa cat si in Asia, renii traiesc in colonii, in cadrul carora femelele isi cresc impreuna puii. In fruntea unei astfel de colonii se afla o femela mai in varsta, care conduce grupul. In zone mentionate se pare ca renii nu au nimic impotriva prezentei umane, ei purtandu-se aproape asemeni unor animale domestice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 953 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... renii au un ...

Stiati ca ...  renii au un mod foarte organizat de a se deplasa, mai ales cand sunt intr-o grupare mare si au pui? Acestia vor sta mereu in mijlocul grupului, la adapost, pentru a fi in siguranta, de vreme ce masculii mai puternici vor sta la margine pentru a putea lupta in cazul unui eventual atac. Ei se apara cu coarnele, sau in cel mai bun caz fug, pentru a putea scapa. Avand in vedere ca pot fugi destul de repede, cei mai multi reni isi pastreaza viata in urma atacurilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 954 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... printre principalii dusmani ...

Stiati ca ...  printre principalii dusmani ai renilor, in afara de oameni, se numara si alte animale carnivore care se pare ca ii vaneaza din ce in ce mai mult. Dintre acestea amintim: vulpile, ursii, lupii?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 955 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... renii se hranesc ...

Stiati ca ...  renii se hranesc in general cu licheni, ierburi sau alte plante pe care unele animale ierbivore nici nu le ating? Din acest motiv putem spune ca ei curata practic locurile in care traiesc, desi mai mananca si iarba dar aceasta este mai greu de gasit, de vreme ce lichenii sunt disponibili in fiecare perioada a anului. Iarna ii scot din zapada cu copitele si cu coarnele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 956 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 236 237 238

239

240 241 242 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct