´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 257

Stiati ca... o pasare de ...

Stiati ca ...  o pasare de talie mica denumita Drepneaua din Familia Apodidae ce traieste in toate regiunile globului mai putin in cele polare, concureaza, din punctul de vedere al vitezei de zbor, cu cu soimul si fregata, atingand, cu usurinta, in jur de 150 kilometri/ora, cand urmareste insectele care reprezinta hrana ei de baza? Drepneaua, cu o lungime a corpului de 15-20 de centimetri, seamana cu randunica, dar are aripile mai mari si mai curbate. Anumite specii pot sa zboare si in pesteri, in intuneric total, folosindu-se de ecolocatie (transmitand sunete si ascultand ecoul, pentru a se orienta), asa cum fac si delfinii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1025 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... dintre mamifere pe ...

Stiati ca ...  dintre mamifere, pe primul loc, in ierarhia celor mai rapide vietuitoare, se afla ghepardul, o prezenta inconfundabila in savanele tropicale? Atunci cand se afla in urmarirea prazii, depaseste 100 kilometri/ora. Ghepardul are o alura zvelta si fina, cu picioare lungi si gheare neretractile, ceea ce ii asigura o mare aderenta la sol. Pieptul este puternic, corpul extrem de flexibil, iar coada lunga il ajuta sa isi pastreze echilibrul in virajele bruste. In doua secunde, poate face un sprint de 70 kilometri/ora, iar in urmatoarea secunda ajunge la 90 km/ora. Tot intr-o secunda este capabil de patru salturi, de 7-8 metri fiecare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1026 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o rasa de ...

Stiati ca ...  o rasa de cai Quarter horse a fost special selectionata, in Statele Unite ale Americii, pentru a fi cea mai rapida din lume, aceasta depaseste 80 kilometri/ora fiind preferata mai ales pentru cursele de un sfert de mila (de unde le vine si numele - Quarter), intrecand chiar si caii pur-sange englezesti? Quarter horse este calul care apare frecvent si in filmele western, este puternic, musculos, atletic, agil, clasandu-se in randul primelor 23 de rase de cai, cele mai frumoase din lume.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1027 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ghepardul nu poate ...

Stiati ca ...  ghepardul nu poate pastra viteza maxima mai mult de 400-500 de metri, iar pe distante mai lungi, este depasit de antilopa? In captivitate, la o gradina zoologica din Cincinnati (SUA), o femela ghepard, in 2009, in cinci secunde, a parcurs 100 de metri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1028 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 254 255 256

257

258 259 260 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct