´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 260

Stiati ca... pe primul loc ...

Stiati ca ...  pe primul loc in topul celor mai rezistente vietuitoare se situeaza scorpionul ( euscorpius)? Poate sta fara hrana trei ani, este campion si din punctul de vedere al rezistentei la bacterii si la radiatii (putand suporta valori de 150 de ori mai mari decat cele mortale pentru om). Scorpionii (ai caror stramosi au trait cu peste 500 de milioane de ani in urma) au o mare capacitate de adaptare, ceea ce le-a permis sa se instaleze in diverse zone geografice (inclusiv in Romania), desi populatiile cele mai numeroase se gasesc in regiunile calde ale emisferei sudice. Activitatea lor este predominant nocturna, se hranesc cu insecte si isi folosesc veninul "cu masura", avand in vedere ca isi pot reface "stocul" in aproximativ doua saptamani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1037 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... multe specii de ...

Stiati ca ...  multe specii de rozatoare din desert nu consuma apa deloc, necesarul fiind luat numai din vegetalele si semintele cu care se hranesc? Sobolanul marsupial (Antechinomys laniger), de exemplu, care traieste in zonele desertice din Australia, obisnuieste sa isi transporte, in pungile din obraji, semintele pe care le gaseste cu greu si sa le depoziteze in vizuina sapata adanc in pamant, loc in care umiditatea mediului, chiar daca este scazuta, este absorbita, astfel incat respectivele seminte sa ii asigure rozatorului cantitatea de apa de care nevoie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1038 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soparla tepoasa Moloch ...

Stiati ca ...  soparla tepoasa (Moloch horridus), originara tot din Australia este una dintre cele mai rezistente vietuitoare? Aceasta isi foloseste tepii pentru a se apara de pradatori, dar si pentru a absorbi, prin intermediul acestora (deoarece au legatura cu colturile gurii) roua care se depune pe corp, in timpul noptii. In rest, hrana soparlei tepoase este reprezentata de furnici (intre 600 si 2000 de furnici consumate la o singura masa). Adaptarea la seceta este intr-atat de puternica, incat soparla, chiar daca intalneste o sursa de apa, nu va inghiti, ci doar isi va uda corpul, deoarece apa patrunde mult mai usor prin piele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1039 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca testoasa de ...

Stiati ca ...  broasca testoasa de desert Gopherus agassizii este o specie endemica din California (SUA), ce poate rezista un an intreg fara sa bea apa, in rest procurandu-si necesarul din ierburile pe care le consuma sau numai atunci cand, in micile bazine pe care le sapa in pamant, se strange apa din rarele ploi de peste an?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1040 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 257 258 259

260

261 262 263 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct