´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 259

Stiati ca... rechinul albastru Prionace ...

Stiati ca ...  rechinul albastru (Prionace glauca), care traieste in marile si oceanele temperate, se deplaseaza cu 50-60 kilometri/ora? Specialistii care monitorizeaza comportamentul diferitelor vietuitoare marine au urmarit un rechin albastru care, in cateva saptamani, a strabatut distanta din largul coastelor Californiei, pana in apele Japoniei. Prionace glauca nu este considerat periculos pentru om decat in rare cazuri, cand mici ambarcatiuni se aventureaza la mari distante de tarm.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1033 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... delfinii ating o ...

Stiati ca ...  delfinii ating o viteza de 50-55 km/ora, intrecand balenele, mai greoaie, care nu depasesc 40 km/ora, precum si testoasele de mare, care inoata cu 30 km/ora?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1034 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in lumea insectelor ...

Stiati ca ...  in lumea insectelor, libelula (Chironomus), in special Calul-dracului (Aeshna), cu o anvergura a aripilor de 8-10 centimetri, atinge in zbor 70-80 kim/ora, depasindu fluturii Sphynx cu circa 30 de kilometri?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1035 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in mediul acvatic ...

Stiati ca ...  in mediul acvatic, pestele-spada (Xiphias gladius) face o concurenta serioasa celor mai rapide vietuitoare, recordul acestei specii fiind de 90 km/ora? Traieste in marile tropicale, la maturitate poate sa cantareasca in jur de 500 de kilograme si este usor de recunoscut dupa botul cu partea superioara alungita (ca o spada).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1036 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 256 257 258

259

260 261 262 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct